România - Polonia, scor 28-24, la Campionatului European de handbal feminin

Naţionala de handbal feminin a României a învins sâmbătă, la Kolding, reprezentativa Poloniei, scor 28-24 (11-15), în al doilea meci din grupa D a Campionatului European. Este primul succes al tricolorelor, în lotul cărora a revenit portarul Denisa Dedu.

 

Marcatoarele României au fost Neagu 8 Laslo 6, Ostase 6, Dincă 3, Iuganu 2, Popa 2, Buceschi 1.

În lotul tricolor a revenit portarul Denisa Dedu, izolată câteva zile după testarea pozitivă a colegei sale de cameră, Laura Moisă, în continuare afectată de Covid-19.

În grupa D se mai joacă, sâmbătă seară, partida Germania - Norvegia, iar în grupa B, Cehia - Rusia şi Spania - Suedia. Şi în grupa C se joacă un meci, Olanda - Serbia, amânat de vineri, după depistarea unui caz pozitiv în lotul sârb.

În primul meci din grupa D, România a pierdut cu Germania, scor 19-22 (10-13), şi are 2 puncte în clasament.

În ultima rundă a grupei D, luni, se vor disputa meciurile Germania - Polonia şi România - Norvegia (21.30)

Primele trei clasate vor continua în grupele principale, locurile 1-3 din grupele A şi B în grupa I, iar locurile 1-3 din grupele C şi D în grupa principală II, între 10-15 decembrie. Echipele se vor califica în grupele principale cu punctele acumulate în disputele cu celelalte adversare care ating această fază.

În 18 decembrie vor avea loc semifinalele şi meciul pentru clasarea finală pe locurile 5-6, iar finalele pentru medalii sunt programate în 20 decembrie.

Campioana europeană va obţine calificarea directă la CE2022, iar primele patru clasate vor fi, de asemenea, calificate la Campionatul Mondial 2021.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Brasov

Evenimente in Brasov

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

 

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Sport»România - Polonia, scor 28-24, la Campionatului European de handbal feminin

Cauta categorie