Rezultatele cotrazic exitpoll-urile. Maia Sandu are 35,88%, iar Igor Dodon - 32,79%. Şi în Diaspora, tot Maia Sandu e pe primul loc

Maia Sandu a obţinut 35,88 % din voturile exprimate la secţiile de vot din Moldova la alegerile prezidenţiale de duminică, actualul preşedinte al Republicii Moldova Igor Dodon fiind pe locul al doilea, cu 32,79% din voturi, conform datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală după centralizarea a peste a peste 99% din procesele verbale de la secţiile de vot din ţară, ceea ce înseamnă că ei vor intra în turul al doilea. În diaspora, după înregistrarea a peste 89 % din procesele verbale, pe locul întâi se situează tot Maia Sandu - 69,48%, urmată de Renato Usatîi - 17,8 % şi de Igor Dodon - 3,66%.

 

Pe poziţia a treia, la votul din ţară se situează Renato Usatîi, cu 16,96%.

El este urmat de Violeta Ivanov - 6,53% şi de Andrei Năstase - 3,26%.

Octavian Ţâcu are 2,01%, iar Tudor Deliu - 1,38%.

Pe ultimul loc dintre cei opt aspiranţi la Preşedinţia Republicii Moldova se situează fostul primar al Chişinăului Dorin Chirtoacă, acesta obţinând 1,19 % din voturi.

Preşedintele Republicii Moldova este ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat. Este declarat ales candidatul care a întrunit cel puţin jumătate din voturile alegătorilor ce au participat la alegeri. Dacă nu este îndeplinită această condiţie, se organizează al doilea tur de scrutin, la care participă primii doi clasaţi.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Brasov

Evenimente in Brasov

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

 

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Externe»Rezultatele cotrazic exitpoll-urile. Maia Sandu are 35,88%, iar Igor Dodon - 32,79%. Şi în Diaspora, tot Maia Sandu e pe primul loc

Cauta categorie