Le Tour, singura mare competiţie sportivă prezentă încă în calendar

După amânarea Euro-2020 şi a JO de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus, Turul Franţei este în acest moment singura mare competiţie sportivă - alături poate de turneul de la Wimbledon şi de US Open - încă programată să se desfăşoare în intervalul stabilit, 27 iunie - 19 iulie.

 

Potrivit Le Parisien, organizatorii au ferma intenţie ca Turul Franţei să se desfăşoare aşa cum este prevăzut, refuzând ideea unei anulări.

Potrivit unor surse, dacă pandemia de coronavirus va continua în vară, organziatorii vor ca Marea Buclă să se desfăşoare fără spectatori, la plecarea şi sosirea în etape.

Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a declarat că "este de o importanţă capitală ca această competiţie să se poată ţine".

Organizatorii au luat deja legătura cu partenerii, pentru ipoteza unui tur cu restricţii pentru caravana publicitară şi pentru spectatori.

Turul Franţei este cea mai importantă cursă ciclistă din lume. În cele trei săptămâni ale competiţiei, până la 12 milioane de spectatori asistă la întrecerea rutierilor pe traseul Marii Bucle. Aproape 30.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri sunt mobilizaţi pentru buna desfăşurare a turului.

"Un dezastru total" ar fi dacă Turul Franţei ar fi anulat, consideră belgianul Patrick Lefevere, patronul echipei Deceuninck. "Fără Turul Franţei, întregul model al ciclismului s-ar putea prăbuşi", a adăugat el, potrivit AFP.

Federaţia Internaţională de Ciclism (UCI) a stabilit că nicio cursă din World Tour nu va avea loc până la 30 aprilie. În realitate, scrie Les Echos, inactivitatea se va prelungi până la 31 mai, printre "victime" numărându-se Turul Italiei, cu plecarea din Ungaria, de la Budapesta, la 9 mai.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Brasov

Evenimente in Brasov

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

 

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Sport»Le Tour, singura mare competiţie sportivă prezentă încă în calendar

Cauta categorie