Alegeri Istanbul: Candidatul lui Erdogan își recunoaște înfrângerea. Candidatul opoziției a obținut 53,86%

Candidatul președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Binali Yidirim, și-a recunoscut înfrângerea duminică în alegerile municipale de la Istanbul, după publicarea primelor rezultate care arată că acesta a obținut doar 45,23% din voturi, iar candidatul opoziției, Ekrem Imamoglu, a obținut 53, 86% din voturi, relatează AFP.

 Potrivit rezultatelor, rivalul meu Ekrem Imamoglu conduce cursa. Vreau să îl felicit și să îi doresc succes. Sper să servească bine Istanbulul”, a spus Yildirim presei.

 

Potrivit rezultatelor publicate de agenția de stat Anadolu, după ce au fost numărate peste 97% din voturile exprimate, Imamoglu a obținut 53,86 din voturi, iar Yildirim 45,23%.

Si președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, l-a felicitat duminică pe candidatul opoziției ales pentru funcția de primar al Istanbulului.

 

 Acest scrutin a avut loc la aproape trei luni după alegerile municipale de pe 31 martie, câștigate la Istanbul de către candidatul opoziției, Ekrem Imamoglu. Acesta l-a învins pe pe Binali Yildirim, fost premier şi apropiat al preşedintelui Erdogan.

 

După o ploaie de contestaţii din partea AKP, care denunţau "neregularităţi în masă", Comisia Electorală Centrală (YSK) a produs la începutul lunii mai un cutremur când a anunţat anularea rezultatelor scrutinului municipal câştigat de candidatul opoziţiei Ekrem Imamoglu şi organizarea de noi alegeri pe 23 iunie.

 

Dincolo de alegerile municipale, votul din Istanbul reprezintă un test de popularitate pentru Erdogan și partidul său pe fondul unor grave dificultăți economice.

 

”Cine câștigă Istanbulul, câștigă Turcia”, a spus președintele însuși.

 

Înfrângerea din 31 martie a AKP la Istanbul, oraş pe care partidul îl controla de 25 de ani, a reprezentat o lovitură fără precedent la adresa preşedintelui Erdogan.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Brasov

Evenimente in Brasov

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

 

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Externe»Alegeri Istanbul: Candidatul lui Erdogan își recunoaște înfrângerea. Candidatul opoziției a obținut 53,86%

Cauta categorie