Bilanțul primei saptamâni de campanie electorală. 39 de incidente

În prima săptămână de campanie electorală forțele de ordine au dat 39 de amenzi, în valoare de peste 28.000 lei, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog.

 

Referindu-se la prima săptămână a campaniei electorale, Monica Dajbog a spus că s-au desfășurat 93 de manifestări electorale în București și în aproape 70 de localități din 23 de județe, în principal sub formă de întâlniri cu alegătorii sau de caravană.

 

Monica Dajbog a menționat un incident din seara zilei de 2 septembrie, când 18 persoane care făceau parte dintr-o caravană au încălcat măsurile sanitare, deși au primit recomandările necesare la început. Astfel, s-a impus sancționarea acestora: toate persoanele au fost legitimate, urmând să primească acasă procesul verbal.

În primele 7 zile ale campaniei electorale au fost înregistrate 147 de sesizări, iar mai mult de 10% nu s-au confirmat.

Pentru contravențiile constatate în prima săptămână de campanie s-au dat 39 de amenzi în valoare de peste 28.000 lei și 21 de avertismente scrise.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, cele mai multe fapte ilegale sesizate s-au referit la distrugerea sau deteriorarea materialelor de propagandă, nerespectarea prevederilor legale referitoare la tipurile de materiale de propagandă electorală ce pot fi folosite în campania electorală, afișarea mijloacelor de propagandă electorală în alte locuri decât cele permise și coruperea alegătorilor.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Brasov

Evenimente in Brasov

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

 

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Eveniment»Bilanțul primei saptamâni de campanie electorală. 39 de incidente

Cauta categorie