DIICOT: Activităţile desfăşurate la domiciliul lui Gheorghe Dincă au fost în cea mai mare parte finalizate

DIICOT anunţă că, joi, activităţile desfăşurate la domiciliul inculpatului Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal acuzat le-a ucis pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu. au fost în cea mai mare parte finalizate, cu referire directă la cercetarea criminalistică. Reprezentanţii DIICOT spun că în continuare se vor desfăşura alte activităţi, în funcţie de analiza probelor adunate până acum.
 "Astăzi  29.08.2019, activităţile desfăşurate la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe au fost în cea mai mare parte finalizate, cu referire directă la cercetarea criminalistică", anunţă reprezentanţii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Conform sursei citate, până la data expirării autorizaţiei de percheziţie emisă de către instanţa de judecată, vor fi efectuate şi alte activităţi, în funcţie de analiza ulterioară a mijloacelor de probă ridicate până la acest moment de la locul faptei.

În 1 august, Structura Centrală a DIICOT a preluat instrumentarea dosarului Caracal, de la serviciul Teritorial Craiova, dată fiind complexitatea cazului şi resursele implicate.

DIICOT preciza, în 26 august, că a cerut expertizarea maşinii lui Gheorghe Dincă, că a fost scanat solul din curtea casei acestuia şi că urma scanarea zonelor cimentate şi zidite, mandatul de percheziţie fiind prelungit. De asemenea, DIICOT anunţa că şi-a declinat competenţa către Secţia specială în privinţa apelului Alexandrei Măceşanu la 112.

În perioada 20-26 august, procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu poliţişti specializaţi din cadrul Poliţiei Române, delegaţi în cauză, au efectuat mai multe audieri, atât la sediul Poliţiei Municipiului Caracal cât şi la sediul DIICOT- Structura Centrală.

Totodată, procurorii de caz au dispus, prin ordonanţă, expertizarea tehnică a autoturismului aparţinând inculpatului Dincă Gheorghe, precum şi a altor mijloace de probă ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare, arăta DIICOT.

Conform sursei citate, în 26 august procurorii DIICOT - Structura Centrală au dispus disjungerea cauzei şi declinarea competenţei de soluţionare în favoarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, sub aspectul comiterii infracţiunii de neglijenţă în serviciu, prev. de art. 298 C.p., cu privire la apelurile telefonice iniţiate de victima M.A.M. către Serviciul Unic de Urgenţă 112, respectiv cu privire la respectarea procedurilor specifice în astfel de situaţii, având în vedere faptul că pe rolul acestei unităţi de parchet există deja un dosar penal având un obiect similar.

În 23 august a fost finalizată activitatea de scanare a solului din curtea imobilului inculpatului, urmând a fi efectuată, cu un alt dispozitiv specific, activitatea de scanare a zonelor cimentate şi zidite.

Din 26 august a continuat percheziţia domiciliară, în baza unui nou mandat emis de către Tribunalul Bucureşti pentru o perioadă de 15 zile.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Brasov

Evenimente in Brasov

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

 

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Eveniment»DIICOT: Activităţile desfăşurate la domiciliul lui Gheorghe Dincă au fost în cea mai mare parte finalizate

Cauta categorie